Forever Fever (That's the Way I Like It)
vrijdag 22:00 - grote zaal


production notes

Regie

Glen Goei

Singapore 1998 95 min
Speelfilm 35 mm
Chinees/Engels gesproken
Engels ondertiteld

Glen Goei studeerde ondermeer drama in London. Hij had de hoofdrol tegenover Anthony Hopkins in de prijswinnende West End productie van M. Butterfly in 1989. Na zijn filmstudie in New York debuteerde hij met Forever Fever.


Deze Singaporese Saturday Night Fever meets Purple Rose of Cairo meets Bruce Lee is de ultieme feel good movie over rivaliteit tussen twee broers. De film krijgt een hele aparte draai wanneer één van hen toegeeft aan zijn/haar transseksuele gevoelens.

Forever Fever is een semi-autobiografische film die zich afspeelt in het Singapore van de jaren zeventig.
Hock, een jongen van ergens in de twintig is zijn saaie baantje, kritische vader, zeurende moeder en zogenaamd perfecte broer zat. Het enige wat hij wil is een glimmende motorfiets, maar daar hangt een wel erg duur prijskaartje aan.
Als zijn passie voor Kung Fu door de disco manie van de jaren 70 wordt vervangen geeft hij zich met een vriendin op voor danslessen. Hij hoopt in de Galaxy Disco een flinke geldprijs te winnen zodat hij een motor kan kopen. Maar thuis zijn er problemen: zijn broer, de oogappel van de familie, bekent transseksueel te zijn en wil zich laten opereren.
Forever Fever is de eerste film uit Singapore die internationaal wordt gedistribueerd na het succes in eigen land.