FTM-programma
Donderdag 20:00 - kleine zaal

De media besteedt over het algemeen veel meer aandacht aan man-naar-vrouw transen.
Female-to-Male (FTM) transen vormen daarbij een afwezige groep, waar weinig over bekend is. Dit verzamelprogramma probeert die onevenredige verhouding aan mediarepresentaties bij te sturen.
 

A Boy Named Sue


Programma: FTM-programma
Een openhartige documentaire over de transformatie van Sue in Theo. De film legt zowel de fysiologische als psychologische veranderingen bij Theo vast.

Tijdens het zes jaar durende transformatieproces van Theo legde regisseuse Julie Wyman een uitgebreid filmarchief aan. Dit resulteerde in een gedetailleerd portret van een vrouw-naar-man trans.
Vrienden van Theo komen uitgebreid aan het woord met onthullende uitspraken over hun gevoelens ten opzichte van het transformatieproces. De film gebruikt een individueel levensverhaal om vragen te stellen over gender, identiteit en labels als fag, dyke, butch en femme. Het resulteert in een liefdevol portret van opmerkelijke mensen en een overpeinzing over het ongrijpbare continuüm dat verschillende gender- identiteiten verbindt.

production notes

Regie

Julie Wyman

VS 2000
57 min
Documentaire video
Engels gesproken
Niet ondertiteld

 

ManhoodProgramma: FTM programma
Korte, vrolijke documentaire over de charmante FTM trans Mason en zijn vriendin. Ze praten over hun butch-ftm verhouding en over de fascinatie die zij hebben voor de afzonderlijke versie van mannelijkheid in de ander.

Mia Engberg maakte deze film in San Francisco voor de Zweedse televisie.

production notes

Regie

Mia Engberg

Zweden 1999
10 min
Video
Engels gesproken
Niet ondertiteld

Nederlandse premiere

 

 

Straightboy Lessons

Een grappig verhaal over hoe een FTM trans leert te leven als een man en hij advies daarover krijgt van een niet-trans.

production notes

Regie
Ray Rea

VS 1999
10 min
Video
Engels gesproken
Niet ondertiteld